BeautyOnBudget by Gabriella

Mindennapi káosz - reggeli segítőim a rohanásban -

2016. április 24. - Szépvölgyi Gabi

Sziasztok !

 

 

A mai bejegyzésben a hétköznapi sminkrutinomról olvashattok majd. Általában 20-40 perc között készülök el a sminkeléssel,ez leginkább attól függ,hogy mennyire vagyok kómás,mit és hányszor rontok el,vagy mennyit szerencsétlenkedem mielőtt hozzákezdenék sminkelni.

Mielőtt nekikezdek a sminkelésnek megmosom az arcom. Először a Himalaya sárgabarackos arcmosógéljével, aztán a Clean&Clear Blackhead clearing radírja jön,vagy mitesszer eltávolító maszk. Éppen melyikhez van kedvem. Utána jöhet az Oriflame Aloe Vera-s tonikja és végül a Balea Soft&Clear nappali krém.

page5.jpg

Amikor a krém beszívódott a Rimmel Lasting Finish primer a soros,körkörös mozdulatokkal oszlatom el az arcomon,a szemem alatt és a szemhéjamon is. Erre a biztonság kedvéért még jön a MUR Aqua Priming Base, egy-két fújás,az egész arcomra. 

page4.jpg

Ameddig ez beszívódik (kb 10 másodperc) előszedem a feneketlen sminkes tasi egyikéből a korrektorokat és alapozókat. A héten elég megviselt volt a bőröm,úgyhogy mindennap jó barátaim voltak az L.A. Girl PRO Conceal korrektorok narancssárga és zöld színben. A narancssárgát a szemem alá, a zöldet pedig a piros,kiütéses,pattanásos területek kapják. Vigyázni kell velük,atom színe van mindkettőnek,egy kevés is elég. Amikor ezek felkerültek jön ugyanettől a márkától a Porcelain korrektor egyenesen a narancssárga és zöld területekre,hogy könnyebben el tudjam dolgozni,illetve a szemhéjamra. Az alapozó nagy mumus nálam,nem igazán van a bőrszínemnek megfelelő így vagy keverek vagy púderrel korrigálom a színt. Kettő jöhet szóba mindennapokra : L'oReal Infallible alapozó Porcelain árnyalatban vagy a Rimmel Lastin Finish Light Porcelain árnyalatban. Ez utóbbi egyébként majdnem olyan halvány,mint a bőrszínem,egész jó. Fel az arca, Real Techinques sminkszivacs,eldolgoz és kész is. Kedvtől függően jöhet a szem alá Astor korrektor,illetve,ha előtte narancssárga volt a szemem alatt,akkor muszáj. 

page1.jpg

A szemhéjamra és a szemem alá Catrice Pirme and Fine vízállópúder kerül,az arcom többi részére Astor Anti Shine Mattitude Transparent árnyalatban. Na és így lesz olyan világos az arcom,mint a nyakam.

page2_1.jpg

Jöhet a szemöldök. Freedom függő vagyok szemöldök téren,vagy a Brow Pomade vagy a szemöldök porok,attól függ milyen kedvem van. Imádom,imádom,imádom. Van is itthon belőlük 5-6 db. (Le kéne szoknom a smink gyűjtögetésről...) Igazából régen tök jó szemöldököm volt anélkül is,hogy ezeket használnom kellet volna,úgyhogy ez a szemöldök rajzolás/kihúzás még egészen új,de egyre jobban megy. Amikor kihúztam/átrajzoltam jöhet a Maybelline Browdrama spirál,hogy úgy is maradjon nap végéig.

page3_1.jpg

Utolsó előtti lépés a kontúrozás. Nem kell túlzásba vinni,nekem szükségem van rá a mindennapokban is,hogy valami szín is legyen az arcom,ne higgyék azt,hogy vámpír vagyok,vagy élőholt. Két palettám van,amit használok,mind a kettő MUR. Az egyik az Ultra Contour,a másik az ICONIC, Smoulder árnyalatban. Éppen melyik van közelebb reggel. A highlighterek is általában ezekből kerülnek ki,leginkább azért,mert nincs kedvem másik után rohangálni reggel négykor a házban. Arccsontra,pirosító helyett sokszor,illetve a homlokomra kerül a barna púder,a highlighter pedig a szemöldökcsontra,a belsőszemzugba (nem mindig) valamint kupidó ívre (fikacsúszda,ahogy Ildie hívja. Ismeritek Ildiet? A bejegyzés végén belinkelem a blogját Nektek. )

page_1.jpg

Utoljára hagyom a szempillaspirált. Most nagy kedvencem lett a Rimmel Lash Accelerator spirálja , állítólag ápolja (növeszti is talán ?) a pillákat. Opcionális a tus használat,attól függ mennyire fáj,könnyezik reggel a szemem,illetve mennyire aludtam el. De ha tus,akkor nekem csak folyékony mindennapokra és csak az essence tusok. Kb 8 éve,mióta tust használok csak ezeket. Próbáltam mást is,de nem igazán jöttek át más márkák,filces,zselés stb tusos dolgai.

page6.jpg

Ildie blogja, nekem személy szerint nagy kedvencem lett az utóbbi időben : http://frozenbeautyfromfaraway.blogspot.hu/

Kövessétek a Facebook oldalt további szösszenetekért. :)

Köszönöm, és legyen csodás vasárnapotok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr458658672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása